Levytyshistoria

Rasmuksen levyt ovat olleet toisistaan eroavia, varsinkin alkuaikoina.

1.levy Peep

Vuonna 1996 julkaistu nuorten yläastelaisten poikien levyttämä Peep tehtiin Warner Music Finlandin kanssa. Levy julkaistiin Suomessa, Venäjällä, Virossa ja Japanissa ja se saavutti Suomessa kultarajan 21 000 myydyn levyn määrällä. Lauri Ylönen keskeytti levyn tekemisen yhteydessä koulunkäyntinsä Sibeliuslukiossa, ja siitä bändi sai arvostelua sekä nuoruudestaan. Rasmuksen ensimmäiset kolme singlenä oli nimetty yksinkertaisesti 1st, 2nd ja 3rd. Ensimmäisen levyn kappaleista tehtiin myös yksi video, itse ohjattu sellainen ”Funky Jam”. Ensimmäinen levy ja sen musiikki eivät vielä antaneet osviittaa mitä tulevaisuus toisi tullessaan.

2.levy Playboys

Jo toisena vuonnaan Rasmus julkaisi toinen levynsä Playboys, joka toi bändille lisäuskottavuutta, että kyseessä ei ollutkaan vain poikien yhden levyn harraste. Playboys myi kultaa ja single Blue lähes platinaa, jääden kuitenkin alle 400 myydyn levyn päähän, eli toisena vuotena putkeen Rasmus myi Suomessa kultalevyn edestä levyjä. Toisen levyn biiseistä Kola, Blue, Playboys ja Ice julkaistiin singleinä

3.levy Hell of a Tester

Kolmannen levyn kohdalla voidaan todeta kuten edellisten, bändin kolmas vuosi ja kolmas kultalevy sekä itse albumilla että sinkku Liquidilla. Rasmus teki musiikkivideon Liquid kappaleesta ja se valittiinkin sitten Suomessa vuoden singleksi. Hell if a Tester oli edellisiä levyjä pop-vaikutteisempi ja kolmas levy toimi muutenkin uutena rajana ja siirtymisenä seuraavaan vaiheeseen, kun rumpali Janne Heiskanen päätti lähteä Intiaan ja samalla sopimus Warnerin kanssa oli päättymässä. Vuoden aikana Rasmuksessa oli jopa puhetta lopettamisesta, mutta uuden rumpalin Aki Hakalan mukana Rasmus teki sopimuksen Playground Musicin kanssa ja muutti nimensä The Rasmukseksi. Syy muutokseen oli ruotsalainen DJ Rasmus, joten nämä kaksi eivät sitten ruotsissakaan sekoittaisi toisiaan pahemmin.

2000 luku ja neljäs levy Into

Menestyksen aika alkaa pari vuotta edellisen levyn jälkeen, kun uusi Into levy äänitetään Nord Studioilla Tukholmassa. Sen tuottivat ruotsalaiset Mikael Nord Andersson ja Martin Hansen, jotka tuottivat myös kaksi seuraavaakin Rasmuksen levyä. Levy julkaistiin vuonna 2001 Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa ja Suomessa se myi tuplaplatinaa yli 67 000 kappaleen myynnillään ja levyn ensimmäinen single F-F-F-Fallingista tuli iso hitti koko Pohjoismaissa ja se voitti mm. MTV Nordic katsojaäänestyksen ja myi levyn tyylisesti platinaa. Lisäksi levyn Chili single myi Suomessa kultaa ja seuraavana vuonna eli 2002 Emma Gaalassa The Rasmus pokkasi kaiken kaikkiaan melkoisen palkitokattauksen: vuoden bändi, vuoden biisi, vuoden pop/rock-albumi sekä Vuoden Albumi. Viides levy oli kokoelma Hell of a Collection marraskuussa 2001 Into-albumin huikean menestyksen siivittämänä ja levylle laitettiin biisejä niin Peepistä, Playboysista kuin Hell go a Testeristä sekä Chili ja F-F-F-Falling uusimmalta levyltä. The Rasmuksen ensimmäinen kokoelma levy myi yli 50000 levyä, eli sekin sai platinalevyn ja vielä kultalevynkin.

Kansainvälinen läpimurto 2003

Kuudes levy eli Dead Letters oli The Rasmuksen kansainvälisen läpimurron tehnyt julkaisu. Levy oli myös ensimmäinen albumi, joka julkaistiin laajemmalla levityksellä ja tuloksena mm. Saksan listanumero ykkönen, Ison-Britannian albumilistan Top10. Levyä myytiin kansainvälisesti peräti kahdeksan kultalevyä ja viisi platinalevyä. Yksi suuri tekijä menestykselle oli albumin musiikillinen muutos. The Rasmuksen Dead Letters oli aiempaa rokimpi, synkempi ja tummempi soundinen, joka vetosi laajenpaan eurooppalaiseen yleisöön. Dead Letters albumin single In the Shadows nousi MTV Europen soitetuimmaksi videoksi ja Englannin singlelistan kolmoseksi keväällä 2004. Top10 sijoituksia In the Shadows-kappale sai yli kymmenessä maassa ja itse albumi oli kymmenen myydyimmän levyn joukossa samassa määrässä maita ja albumia myytiin Suomessa 77 000 kappaletta, mutta maailmalla yli 1,5 miljoonaa levyä ja se on The Rasmuksen myydyin levy Vuosi 2004 toi ulos myös Live Letter live DVD julkaisun, joka sisälsi elokuun 2004 konsertin Gampel Open Airista Sveitsistä. DVD:llä oli myös musiikkivideoita sekä behind the scenes- materiaalia.

2005 Hide from the Sun

Kaksi vuotta In the Shadows-menetyksestä oli seuraavan studioalbumin vuoro. Hide from the Sun ilmestyi Suomen ja Skandinavian lisäksi Keski-Euroopassa, Isossa-Britanniassa, Meksikossa ja Japanissa. Siitä tehtiin vuoden 2006 puolella julkaisu myös USA:n markkinoille. Hide from the Sun oli jälleen askel raskaampaan suuntaan, tummempaan soundiin ja osittain jo vähän metalliseen soundiinkin. Monet kriitikot ympäri maailman arvostivat levyn paremmaksi ja monipuolisemmaksi kuin Dead Letters, mutta samanlaista hittiä ei levyltä noussut kuin In the Shadows oli ollut pari vuotta aiemmin. Levyltä julkaistiin myös entistä enemmän musiikkivideoita, koska se oli sen ajan henkeä ja singlejäkin julkaistiin useampia. Hide from the Sun toimi lähtölaukauksena yhtyeen 1,5 vuoden kiertueelle, jonka aikana bändi kiersi 38 maassa soittaen yli 200 keikkaa. Kiertueesta teki erilaisen se, että sekä bändi että kiertuehenkilökunta olivat täysin alkoholittomia.

Black Roses

Hide from the Sunin jälkeen pidetty kiertue ja sen jälkeinen puolentoista vuoden tauko tuotti vuonna 2008 tulokseksi uuden levyn Black Roses. The Rasmuksen Ylönen ja Rantasalmi tapasivat Hide from the Sun kiertueen aikana Desmond Childin, joka tuli mukaan tuottamaan uutta levyä. Levyn nauhoitukset kaikille 11 kappaleelle tehtiin Helsingissä, Nashvillessä ja neljässä muussa maassa. Black Roses oli The Rasmuksen ensimmäinen teema-albumi, joka käsitteli yhden henkilön tarinan. Albumiin kulutettiin kaikista eniten rahaa ja mukana oli entistä enemmän ammattitaitoista henkilökuntaa tekemässä eri asioita. Albumista tuli todella vaihteleva, mutta myyntimenestystä sille ei tullut. Vuoden 2008 aikana The Rasmus esiintyi vain Saksassa ja Skandinaviassa ennen vuoden 2009 Black Roses maailmakiertuetta.

Best of 2001-2009

The Rasmuksen toinen kokoelma-albumi julkaistiin 2009 yhteensä 17 kappaleen voimin.

The Rasmus

The Rasmus nimien studioalbumi julkaistiin 2012 ja siitä julkaistiin kaksi singleäkin I’m a mess ja Stranger, mutta tämäkään levy ei noussut samoihin sfääreihin kuin edelliset levyt.

Dark matters

The Rasmus studioalbumin jälkeen bändi vetäytyi hiljaiseloon, mikä päättyi sitten maaliskuussa 2017 The Rasmuksen julkaistessa Dark Matters levyn ja ensimmäisenä siitä singlen Paradise. Bändin rumpali Aki Hakala määritteli YLE:n haastattelussa albumin uuden musiin "tummanpuhuvaksi pop-rockiksi".

Bändin menestyksestä ja fanien odotuksesta kertoi mm Lontoon konsertin nopea loppuunmyynti ja muutenkin vuoden 2017 pidetyt 12 kiertuekeikkaa oli menestys. Bändi on historiansa aikana ehtinyt keikkailla lähes 70 eri maassa.